Vad gör en osteopat?

Den vanligaste frågan jag får av mina patienter måste vara “Vad gör du egentligen?!”

Eller vid återbesök “Tyckte inte du gjorde någonting..ändå hände det massor!”

Så, vad gör en osteopat? Som osteopat “lyssnar” jag med mina händer. För att göra det enkelt kan vi säga att jag lyssnar på din kropps olika rörelser och rytmer. På flöden. Om dom olika rörelserna och systemen är synkade och samarbetar. Likt en musiker som direkt hör om inte klangen är ren, om någon spelar fel, eller annorlunda, känner jag om och vart det råder disharmoni i din kropps sätt att fungera.

Genom ett intimt samarbete med din kropps egna “kraft” eller “vilja att läka” (självreglerande, självläkande förmåga) ges förutsättningar för läkning, hälsa och samarbete.

Teknikerna vi osteopater använder är stillsamma och behagliga. Ofta sitter vi helt stilla. Väntar. Lyssnar. Som patient kan det vara lite frustrerande. Gör hon ingenting?! Och faktiskt är det nästan helt sant, jag gör inget, din kropp gör och jag stödjer processen. Jag vet att det låter märkligt..men jag vet också att det fungerar. Kroppen gör det här i varje litet ögonblick, utan att vi tänker på det.

Ibland är behandlingen mer aktiv. Det beror som sagt på vad du söker för och vad du behöver hjälp med. 

Försök bara sluta dina ögon.. slappna av…och följ med på en spännande resa… 

Jag har full förståelse för att det känns märkligt att jag bara sitter där och “ingenting gör”, men jag LOVAR dig att det är här det händer saker i din kropp som förändrar på djupet och som ger optimala förutsättningar för hälsa. 

Jag hade INTE suttit och jobbat på det sätt jag gör om jag inte VISSTE att det var synnerligen fantastiskt..

För mig är osteopati en fantastisk läkekonst som berikar mig och andra varje dag. Det är till en osteopat jag själv går i nästan alla lägen då min kropp behöver hjälp. Vet helt enkelt inget som är bättre!

Så…ett innerligt TACK till alla hädangångna hängivna osteopater, som slitit och slagits för att vi ska få skörda dessa härliga frukter! Tack alla underbart inspirerande kollegor och lärare. Tack alla patienter som varje dag lär mig något nytt. Må jag förvalta dessa rikedomar väl och aldrig sluta vara nyfiken…  

Har du ytterligare frågor om osteopati?

Har du fler frågor om osteopati eller hur jag som osteopat kan hjälpa dig? Jag har samlat svaren på de vanligaste frågorna jag får av mina patienter här, men du är också hjärtliga välkommen att kontakta mig via mejl eller telefon. Du hittar mina kontaktuppgifter här

Osteopat Annelie Helldal ger en patient en behandling