När söker jag en osteopat?

Många som kommer till mig har ont.

En del har en akut skada såsom en stukad fot eller nackspärr, ryggskott eller ont efter en cykelvurpa. Andra har en lång sjukdomshistoria…

Någon söker hjälp hos en osteopat för magproblem eller migrän, inkontinensbesvär efter graviditet eller kanske foglossning under tiden. Andra med tandgnissling eller annan käkproblematik, huvudvärk, yrsel, annan smärtproblematik, magbesvär, astma, idrottsskador eller stressrelaterade besvär. Ibland kanske kroppen bara känns obekväm och trött eller lider utav upprepade infektioner eller en infektion som inte vill ge med sig. Någon annan utav upprepade depressioner. En annan behöver hjälp med att “sortera högarna” i livet… eller bara prata.

Du kan söka en osteopat för det mesta som inte kräver akut kirurgi eller annan akutvård…kan jag inte hjälpa dig så skickar jag dig vidare. Är du osäker, fråga.

För akuta kortvariga besvär brukar 1-3 osteopatiska behandlingar räcka. 

Vid långvarig problematik behövs naturligtvis fler behandlingar. Beroende på vilka system som är inblandade, din kapacitet, yttre faktorer, vår förmåga till samarbete, så varierar frekvens och antal behandlingar. Jag utgår ifrån att kroppen vid rätt assistans gör så gott den kan i sin strävan mot hälsa och ger dig aldrig fler behandlingar än vad som behövs.

Många kommer på behandlingar utan att på något sätt må dåligt, för att fortsätta må bra, för att landa och ladda sina batterier.

Själv går jag på behandling cirka en gång i månaden och skulle aldrig vilja vara utan.

Välkommen!

Med 35 års erfarenhet är du alltid i trygga händer.

Osteopatisk behandling - Annelie Helldal ger en patient en behandling